Rode wijn: Quinta de São Vicente Clássico – Casal de Coelheira

  • door

We zijn al een tijd op zoek naar een wijn die goed smaakt bij het recept “Kip Bastardo” van Jamie Oliver. Een gerecht dat geinspireerd is op de italiaanse keuken, met erg veel peper, knoflook en laurier. Het is dan verleidelijk om te zoeken naar een wijn uit Italie, echter hebben wij ons laten inspireren door de portugese wijnen omdat het gerecht ook erg lijkt op kip piri-piri.

Welke wijn we uiteindelijk hebben uitgezocht is de Quinta de São Vicente Clássico, gekocht bij Wijnhuis Kinesis in Delft. Waarom nou deze wijn? De heldere robijnrode kleur met aroma’s van donker  fruit, braam en wilde blauwe bessen smaken erg goed. En tevens proef je in deze wijn ook iets van ceder, laurier en vanille, waarmee hij mooi complimenteert met de “Kip Bastardo”.

Een heerlijke Portugees met een stevige structuur, mooi in balans met zachte tannines.

 

 

 

 

 

 

 

Eigenschappen

De bestaande wijngaarden bestaand overwegend uit Portugese wijnrassen, zoals de witte Fernão Pires. De rode wijnen worden geproduceerd uit Trincadeira, Castelão, Touriga Nacional en meer recentelijk Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdoot, Alicante en Syrah. De vinificatie wordt zorgvuldig gedaan op de oude wijnmakerij, een gebouw dat dateert uit de achttiende eeuw uiteraard aangepast aan de nieuwste technieken.

Eén van de oude gebruiken die nog is overgebleven is het treden van de druiven met de voeten, in grote granieten bakken, lagares, zoals nog steeds gebeurt bij enkele van de rode wijnen, die daarmee veel diepte, kleur en kracht krijgen.

Alcoholpercentage

Het alcoholpercentage is 13,5%.

Druivenrassen

Gemaakt van:

  • Shiraz
  • Aragonez
  • Castelão

Serveren

De wijn is het lekkerst te drinken op 18 graden. Een goede tip hiervoor is om je lege glas een kwartier in de koelkast te zetten en dan de warmere (huiskamer temperatuur) wijn in dit koelere glas te schenken.

Mix and Match

Het is een geweldige match om deze wijn te combineren met kip, pasta of wit vlees. Zelf zouden wij deze wijn vooral pakken als het eten pittig en/of erg kruidig is. Dit is dus echt wat je noemt een complementaire wijn, deze wijn vult kruidig en pittig eten erg goed aan!

Meer weten over deze wijn?

We hebben nog een aantal doosjes van deze wijn over, mocht je meer willen weten of een aantal wijnen willen bestellen, neem vooral even contact op via de website of Instagram.