Zoete paprika met Burrata en olijven

  • door

Tijdens de donkere dagen en de lange dagen die wij nu allemaal meemaken is het heerlijke om uitgebreid in de keuken te staan of lang te borrelen. Dit heerlijke voorgerecht is dan ook echt een uitkomst! Wat ons betreft heerlijk om neer te zetten als tapas of als sharingfood om lekker met zijn alleen van te genieten!

Wat heb je nodig (4 personen):

  • 4 tl kappertjes
  • 4 puntpaprikas
  • 4 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 15g oregano
  • 8 zwarte olijven
  • citroen
  • Lekker robuust brood voor de toast
  • 200g burrata

Bereiden

Snijd de knoflook fijn en doe deze met de in reepjes gesneden puntpaprika’s in een pan met wat olijfolie. Voeg de geplukte oregano blaadjes hierbij en laat 30 minuten zachtjes op het vuur staan. Meng de kappertjes en olijven in een kommetje en stamp deze fijn met een vork. Na 30 minuten (of wanneer de paprika erg zacht is) voeg je de gestampte olijven en kappertjes toe en knijp je de citroen uit boven de pan. Voeg daarna nog 1 el olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Toast het brood even in de oven en snijd in stukken om lekker bij de paprika te kunnen eten. Serveer de paprika met de opengescheurde burrata eroverheen!

Mix & Match
Dit gerecht is heerlijk te combineren met onze Roero Arneis Villata uit de webshop! Geniet ervan, dit is echt een heerlijke mix & match!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *