Recept: Spaghetti Aglio Olio

  • door

Geen zin om uitgebreid te koken maar wel een heerlijke pasta op tafel te zetten? De spaghetti aglio olio is heerlijk en staat binnen 15 minuten op tafel! Tijdens een lang weekend met vrienden in Italië hebben we deze pasta ook op tafel gezet. Een heerlijk gerecht, zonder dat je daarvoor uren van de groep verwijderd bent om te koken. Voor zo’n grote groep heb je alleen een hele grote pan nodig! Hieronder is het gerecht te vinden voor twee personen.

Benodigheden

  • Spaghetti (eventueel eigen gemaakte pasta)
  • Knoflook – 3 tenen
  • Een half bakje platte peterselie
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking (of maak de pasta zelf)
  2. Snij in de tussentijd de basilicum, peterselie en knoflook in kleine stukjes
  3. Rasp de Parmezaanse kaas
  4. Verhit wat olie in een koekenpan en doe hier eerst de knoflook bij; fruit dit op een laag vuur zo’n 2 minuten
  5. Voeg daarna de gekookte spaghetti toe samen met de basilicum, peterselie en wat parmezaanse kaas
  6. Schep dit in z’n geheel een aantal keren om, zodat alle smaken goed gemengd zijn
  7. Pak een mooi bord en leg hier de spaghetti vanuit de pan op
  8. Voeg naar eigen smaak peper & zout toe en bestrooi de spaghetti met nog wat meer parmezaanse kaas

Mix and Match

Bij een pasta op basis van kruiden passen vooral heerlijke frisse witte wijnen. Het is wel aan te raden om een frisse witte wijn te nemen waar ook mineralen te proeven zijn, een heerlijke witte wijn vinden wij zelf de Bigi Vipra Bianca uit Umbrië!