Recept: Piadina

  • door

Op vrijdagavonden eten wij graag iets simpels, maar lekkers. De piadina is ideaal voor dit soort avonden! Belegd met eigen gekozen ingrediënten; waardoor voor iedereen wat lekkers op tafel staat. Het gezellige is om verschillende schaaltjes op tafel te zetten met diverse vullingen, zodat iedereen zijn of haar eigen piadina kan beleggen.

Met de vullingen van de piadina is eindeloos te variëren! Maak de piadina eerst warm in een pan of in de oven, voordat je de ingrediënten hierop gaat leggen. Wij verwarmen de piadina altijd in de pan; je zet het vuur laag en bestrooit de piadina met de ingrediënten in de pan, zodat alles een warm wordt. Ideeën nodig voor de juiste ingrediënten? Vind ze hieronder!

Bodem

De piadina zelf kun je eerst besmeren met een kleine laagje van bijvoorbeeld tomatensaus, groene pesto of smeerbare (room)kaas.

Vlees

Zelf vinden wij het heerlijk om de piadina ook van wat vlees te voorzien. Denk hierbij aan chorizo, parmaham, prosciutto, bacon of Spianata Romana.

Groenten

De piadina kun je ook beleggen met alleen groenten & kaas, mocht je geen vlees eten. Heerlijke toevoegingen kunnen dan zijn: gegrilde paprika’s, avocado, rode ui, basilicum, mozzarella, paprika’s, pompoen, rucola, (gedroogde) tomaatjes en olijven.

Topping

Maak het geheel af door er nog wat Parmezaanse kaas overheen te strooien!

Mix and Match

Bij piadina’s met salami en veel kruiden, zoals deze piadina, is een fruitige en ‘rijpe’ wijn perfect. Een aanrader vinden wij de Cusumano Benuara, een intense robijnrode wijn met violet. Deze makkelijk te drinken rode wijn is romig in de mond. Je proeft gekneusde bessen, pruimen, gedroogde kruiden en mokka in de mond. Doordat we tegenwicht moeten geven aan de salami en kruiden is het van belang dat de wijn ook krachtig en kruidig is!