Recept: Limoncelloijs

  • door

Wat kunnen we doen met onze zelfgemaakte limoncello behalve het simpelweg drinken? Limoncelloijs maken!  Zeker heerlijk tijdens de zomerse dagen van de afgelopen weken. En ook nog eens heel makkelijk om te maken! Voor het maken van dit ijs heb je geen keukenmachine nodig, al is het wel makkelijker als je wel een keukenmachine hebt. Wij leggen uit hoe je het moet maken!

Wat heb je nodig

  • 4 citroenen
  • 125 gram poedersuiker
  • 70 ml. limoncello
  • 250 ml. slagroom
  • 200 gram crème fraîche


Bereidingswijze

  1. Pak een schaal of kom en zeef de poedersuiker
  2. Rasp de schil van de 4 citroenen in dezelfde kom als de poedersuiker. Bij niet biologische citroenen
    altijd de citroenen eerst goed wassen voordat je de schil gaat gebruiken.
  3. Pers 3/4 citroenen met een zeef hierboven uit (ligt er net aan hoe zuur je het zelf wilt maken)
  4. Mix dit allemaal door elkaar en giet langzaam de limoncello erbij.
  5. Klop de slagroom en de crème fraîche stijf
  6. Spatel hierna het limoncello mixel door de geklopte slagroom & crème fraîche  
  7. Wanneer je geen ijsmachine hebt, zoals wij, giet je het mengsel in een bakje wat je in de vriezer kunt plaatsen. Belangrijk is wel dat je het de komende paar uur ieder half uur los roert om ijskristallen te voorkomen.
  8. Laat het vervolgens een aantal uren in de vriezer liggen. Na een paar uur heb je heerlijke limoncelloijs!