Recept: Italiaanse Risotto

  • door

De lekkerste risotto die we kennen: een heerlijke volle, romige en tevens gemakkelijke risotto! Het lekkerste aan deze risotto is de combinatie van de spekjes, verschillende groenten en de romige risotto. Wij eten deze vooral in de koudere herfst- en wintermaanden met een lekkere Italiaanse witte wijn of een witbiertje van brouwerij de Schelde!

Wat heb je nodig per 2 personen

  • 2 grote volle handen risottorijst
  • 1 courgette
  • 1 bosui
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • vol glas witte wijn
  • 60 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 125 gram creme fraiche
  • zout, peper en olijfolie
  • half liter bouillon

Bereidingswijze

  1. Bak de spekjes in olijfolie lekker krokant.
  2. Snijd de courgette, bosui en rode ui in kleine snippers.
  3. Verwarm de olijfolie en voeg de rode ui toe.
  4. Voeg daarna de risotto en knoflook toe, roer goed door en bak dit totdat ze glazig worden.
  5. Blus dit af met de witte wijn en voeg daarna elke keer een scheut bouillon toe, zodat de rijst net onder staat.
  6. Kook de rijst terwijl je af en toe roert in circa 20 minuten, onafgedekt, gaar.
  7. Voeg in de laatste 5 minuten de afgebakken spekjes, courgette en bosui toe en kook deze 5 minuten mee.
  8. Meng om het gerecht af te maken de geraspte kaas en de creme fraiche erdoorheen.
  9. Garneer het gerecht met nog wat extra bosuitjes en parmezaanse kaas.

Mix & Match

Ga voor een stevige witte wijn of een zoetige rode wijn; een favoriet van ons is de Oropasso IGT uit Veneto, gemaakt van de Chardonnay en Garganega druiven. Deze heerlijke Oropasso bestaat voor 60% uit Garganega en wordt verder aangevuld met Chardonnay. De wijn is mooi van kleur en lijkt hierdoor een beetje op de zon, met een randje groen gras. Je ruikt de bloemen, citrus en rijp geel fruit. De Oropasso Biscardo Veneto is een wijn die niet snel zal vervelen en een must bij deze heerlijke risotto!