Recept: Italiaanse gehakballetjes met ricotta

  • door

Een ideaal gerecht voor de zondagavond (of een andere avond wanneer je niet lang in de keuken wilt staan); gemakkelijk klaar te maken, maar overheerlijk! Opnieuw een Italiaans gerecht, blijft één van onze favoriete keukens. Dit gerecht kun je maken met gnocchi, maar smaakt ook heerlijk bij (zelfgemaakte) verse pasta. Onderstaand gerecht bevat de benodigdheden voor twee personen.

   

Benodigdheden

  • Gnocchi, of bekijk de benodigdheden voor zelfgemaakte pasta
  • 1 paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • Italiaanse gehaktkruiden (1 zakje)
  • 100 gram ricotta
  • 300 gram rundergehakt
  • 350 gram Passata di pomodoro
  • Theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Snij de paprika en de ui in klein stukjes en snij de knoflook fijn – of gebruik de knoflookpers en doe dit direct boven de pan.
  2. Bak de paprika en de ui in de pan met wat olijfolie.
  3. Meng het gehakt met de helft van het zakje gehaktkruiden en de ricotta en draai hier per persoon een aantal gehaktballetjes van (zo’n 3 per persoon).
  4. Voeg de gehaktballetjes, paprikapoeder, knoflook en de passata toe aan de pan en laat dit 10 minuten stoven op het vuur. Gebruik hiervoor ook een deksel op de pan, zodat de warmte in de pan blijft.
  5. Bereid de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking, een aantal minuten in kokend water.
  6. Pak de borden erbij en serveer hier de gnocchi en de Italiaanse gehaktballetjes op, eet smakelijk!

Mix and Match

Bij een pasta op basis van kruiden passen vooral heerlijke frisse, fruitige witte wijnen. Een wijn die wij zelf heerlijk vinden is de Rapitala Grillo uit Sicilië. Een frisse smaak, een wijn met wat kruidigheid en fruitige aroma’s.