Recept: Frisse & Pittige Koolsalade

  • door

Wij krijgen vaak de vraag wat lekker is om bij een goede biefstuk, entrecote of rib-eye te serveren, wat ons betreft is een lekkere Spaanse frisse en pittige koolsalade van verse producten en kruiden er heerlijk bij!

Wat heb je nodig:

  • basilicum
  • bladpeterselie
  • citroen
  • rode spaanse peper
  • ui
  • witte kool
  • extra vierge olijfolie

Bereiden

Hak alle kruiden, peper en de ui erg fijn en snijd de witte kool in dunne sliertjes, doe alles bij elkaar in een mooie slakom, pers daarna de citroen over alles uit en meng met een flinke scheut goede extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en laat even in de koelkast staan zodat alles goed in kan trekken!

Mix & Match
Deze koolsalade kan ook bij de lunch geserveerd worden met een heerlijke frisse witte wijn uit Spanje! Je kunt daarbij denken aan de heerlijke Intruso Verdejo Rueda.