Recept: Bladerdeegpakketjes

  • door

Geen zin om lang in de keuken te staan, maar toch iets lekkers op tafel te zetten? Deze bladerdeegpakketjes zijn zo voorbereid, moeten even de oven in en smaken heerlijk bij een salade met avocado & feta met wat zelfgemaakte aardappeltjes uit de oven.

Wat heb je nodig

  • Bladerdeeg (4 bladerdeegplakjes voor 2 personen)
  • Groene pesto
  • Mozzerella
  • Parmaham
  • Zongedroogde tomaatjes

Bereidingswijze

  1. Leg de vier bladerdeegplakjes op een bord, broodplank of op het aanrecht om te ontdooien
  2. Snij de mozzerella en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes – zodat dit goed past in het bladerdeegpakketje
  3. Wanneer de bladerdeegplakjes zacht genoeg zijn om ze uiteindelijk te kunnen vouwen, kun je deze gebruiken om te gaan vullen
  4. Smeer eerst wat groene pesto over het bladerdeeg
  5. Leg daar vervolgens de kleine stukjes mozzerella en zongedroogde tomaatjes op
  6. Als laatste leg je hier de parmaham bovenop voor een mooi pakketje
  7. Vouw de bladerdeegpakketjes dicht door de tegenovergestelde puntjes naar elkaar toe te vouwen
  8. Zorg dat de zijkanten goed dicht zitten door deze nog extra dicht te duwen (met je vingers of met een vork)
  9. Leg ze in de over voor ongeveer 25 minuten. Houd goed in de gaten of ze niet te donker worden.

Mix and Match

Bij deze bladerdeegpakketjes past een heerlijke frisse rode wijn met een beetje mineraalige smaak, een favoriet van ons is de Chianti Classico van Castello di Albola uit Radda in Chianti! Deze Chianti Classico omvat alle belangrijke kenmerken van de wijngaarden van Castello di Albola. Sangiovesedruiven worden zorgvuldig geplukt en daarna gemaakt volgens de traditionele methoden die worden gebruikt in de hoge heuvels in de omgeving van Radda. Volgens ons een heerlijke wijn die perfect past bij de eenvoud van de bladerdeegpakketjes!